Geschiedenis

Het begon allemaal in 1985, toen werd er al in kleine mate in Nederland aan Behendigheid (ook Agility genoemd) gedaan.
Na lang zoeken werd er een vereniging in Etten-Leur gevonden, we konden eindelijk BEHENDIGHEID gaan doen, hier werd alleen behendigheid fun gedaan, vrijheid blijheid was het daar, van reglementen hadden ze daar nog nooit gehoord, Al snel door het behendigheid “virus” besmet, wilden wij meer, veel meer.

In 1988 konden wij in samenwerking met de Werkhonden Vereniging Breda zelf een Behendigheids Vereniging oprichten.
De eerste toestellen zijn door wat handige mensen van de W.H.V. gemaakt en deze werden ook gesponsord door de W.H.V. Breda. Na een open dag, met vooraf wat publiciteit in de kranten konden we starten met onze 1e cursistengroep.
Onze vereniging groeide al snel uit tot een ware Behendigheid vereniging en om het simpel te houden kreeg onze vereniging de naam: Behendigheids Vereniging Breda.
Ons instructiecorps werd ook steeds groter, alle beginnende instructeurs gingen een opleiding volgen want als er cursussen gegeven worden moet er natuurlijk een bekwaam iemand voor de groep staan.

De hindernisbaan (toestellen) is ondertussen verder uitgebreid tot een volwaardige wedstrijdbaan, tevens hebben we een complete baan die gebruikt wordt door de cursisten. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door een aantal leden die dit samen hebben gerealiseerd.
In binnen -en buitenland worden landelijke wedstrijden georganiseerd, waar ook leden van onze vereniging aan deelnemen. Gesteund door de leden en niet-leden hebben wij ook al een aantal jaren een landelijke wedstrijd georganiseerd en willen dat in de toekomst zeker nog eens doen.

Nu in 2018 bestaan we inmiddels al weer 30 jaar. We zijn nog steeds een kleine hechte vereniging met ongeveer 35 leden, die met veel plezier nog steeds de behendigheid sport uitoefenen. Bestuur en instructiekorps doen het werk op vrijwillige basis en stellen steun van de leden erg op prijs.